Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu

De gemeenteraad van de gemeente Rozendaal bestaat uit negen personen.


De gemeenteraad wordt iedere vier jaar door de kiesgerechtigde inwoners van Rozendaal gekozen en is het algemene bestuur van de gemeente.
De gemeenteraad is in de eerste plaats het volksvertegenwoordigende orgaan. De gemeenteraad stelt de beleidskaders op en het college van burgemeester en wethouders (het dagelijks bestuur) voert dit beleid uit en legt daarover verantwoording af aan de gemeenteraad. De gemeenteraad heeft derhalve ook een controlerende taak.
De door de gemeenteraad jaarlijks vast te stellen begroting vormt de basis voor de dagelijkse financiƫle huishouding door het college van burgemeester en wethouders.


Samenstelling
De gemeenteraad bestaat uit negen personen. Voor de periode 2022 - 2026 geldt dat drie plaatselijke partijen zijn vertegenwoordigd in de gemeenteraad. Het gaat hier om de Rosendael '74 (R'74) met vier raadszetels, het Progressief Akkoord (PAK) met drie raadszetels en de Belangengemeenschap Rozendaal (BGR) met twee raadszetels,. De onderstaande personen zijn gemeenteraadslid in de periode 2022 - 2026. Wilt u contact opnemen met een van de raadsleden? Dat kan via gemeente@rozendaal.nl